Τετάρτη, 22 Μαΐου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ

Ο χορός...

E-mail Εκτύπωση PDF

ritualdance2Μια απεικόνιση του πήλινου αγαλματιδίου του 1650 π.Χ. από θολωτό τάφο στο Καμηλάρι της Μεσαράς που βρίσκεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου επέλεξε η περιφερειακή μας κίνηση «Μια Κρήτη, περιβάλλον - άνθρωπος» ως σήμα της. Συγκρητισμός, ενότητα, αισιοδοξία, πολιτισμός, δημιουργικότητα, συνέχεια, φυσικό περιβάλλον και άνθρωπος ενωμένοι σε ένα χορό.

Τέσσερις σύντροφοι χορευτές, αγκαλιασμένοι και μονοιασμένοι χορεύουν, τότε, όπως και σήμερα...

Ηράκλειο: Συνέντευξη τύπου, 25/8/2010

E-mail Εκτύπωση PDF

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα τα μέλη της περιφερειακής κίνησης «Μια Κρήτη – περιβάλλον και άνθρωπος». Στη συνέντευξη ήταν παρόντες, εκτός του επικεφαλής της κίνησης Αντώνη Ανηψητάκη, μεταξύ άλλων και οι:

• Ιωσήφ Βεντούρας, Πανεπιστημιακός
• Λεωνίδας Δρανδάκης, Πολιτικός Μηχανικός
• Κώστας Καράτζης, Πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Νομού Ηρακλείου
• Χρήστος Κουρουνιώτης, Πανεπιστημιακός.
• Πόπη Μπαξεβάνη, Γραμματέας της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας.
• Ειρήνη Παξινού, Φοιτήτρια
• Αριστείδης Παπαδάκης, Συντονιστής Γραμματείας του Δικτύου «ΟικοΚρήτη»
• Δημήτρης Ψαράς, Πρόεδρος της Εταιρίας Βιώσιμης Ανάπτυξης «Φοίνιξ»

Ο επικεφαλής της κίνησης, Αντώνης Ανηψητάκης  αναφέρθηκε στα παρακάτω:

Περισσοτερα...

Στην Ιεράπετρα ο Αντώνης Ανηψητάκης, επικεφαλής της αυτοδιοικητικής κίνησης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ»

E-mail Εκτύπωση PDF

simaΤην Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2010, ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κίνησης «Μια Κρήτη, Περιβάλλον & Άνθρωπος» Αντώνης Ανηψητάκης, συνοδευόμενος από τον Παύλο Δασκαλάκη, μέλος της Γραμματείας της Κίνησης, είχαν συναντήσεις στην Ιεράπετρα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, κ Λαπιδάκη, τον Πρόεδρο των εργαζομένων κ Ρελάκη και την πρόεδρο της επιστημονικής επιτροπής κα Μυλωνά. Στη συνάντηση διαπιστώθηκε κοινή προσέγγιση στα ζητήματα που σχετίζονται με την παροχή υπηρεσιών υγείας στο νομό Λασιθίου και το κοινό αίτημα για δημιουργία μεγάλου Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στην περιοχή της Παχιάς Άμμου.

Περισσοτερα...

Τον Αντώνη Ανηψητάκη εξέλεξε χθες ως επικεφαλής η ανεξάρτητη κίνηση «Μια Κρήτη - περιβάλλον και άνθρωπος»

E-mail Εκτύπωση PDF

anipsitakis-190910

Χθες, Κυριακή 22 Αυγούστου 2010, έγινε με επιτυχία στο Ηράκλειο η παγκρήτια Συνέλευση της ανεξάρτητης περιφερειακής κίνησης «Μία Κρήτη - περιβάλλον και άνθρωπος» στην οποία συμμετείχαν πολίτες από όλη την Κρήτη. Στη συνέλευση έγινε αρχικά μια ανασκόπηση της διαδρομής που μας οδήγησε στην υπογραφή της ιδρυτικής διακήρυξης από εκατοντάδες ενεργούς πολίτες του νησιού από όλο το πολιτικό φάσμα, αλλά και ανένταχτους. Μετά από σχετική τοποθέτηση ακολούθησε η ομόφωνη εκλογή του Αντώνη Ανηψητάκη ως επικεφαλής της παράταξης.

Περισσοτερα...

Η Ιδρυτική Συνέλευση

E-mail Εκτύπωση PDF

Την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 στο Ηράκλειο, στο χώρο της Παλιάς Λαχαναγοράς, συγκεντρώθηκαν πολίτες από όλη την Κρήτη. Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης συγκρότησαν Ανεξάρτητη Περιφερειακή Κίνηση που θα διεκδικήσει στις αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Νοεμβρίου την Περιφέρεια Κρήτης με το όνομα «Μια Κρήτη, Περιβάλλον και Άνθρωπος».

Ψήφισαν ομόφωνα την ιδρυτική διακήρυξη που εμπεριέχει το όραμα, τις βασικές αρχές και τους κύριους προγραμματικούς άξονες της Κίνησης.

Περισσοτερα...

Συνάντηση του Αντώνη Ανηψητάκη με το Νομάρχη Ρεθύμνου

E-mail Εκτύπωση PDF

rethymno-nomarhisΣυνάντηση με το νομάρχη Ρεθύμνου κ. Παπαδακη είχε την Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της κίνησης πολιτών για την περιφερεια «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Περιβάλλον-Άνθρωπος» , Αντώνης Ανηψητάκης. Έγινε γόνιμη ανταλλαγή απόψεων για το χαρακτήρα των αυτοδιοικητικών εκλογών, τα μεγάλα προβλήματα του νομού και την πρόσφατη πυρκαγιά στο φοινικόδασος του Πρέβελη.

Περισσοτερα...

Επίσκεψη του Αντώνη Ανηψητάκη στο καμένο Φοινικόδασος της Πρέβελη

E-mail Εκτύπωση PDF

rethymno-pyrosvestikiΤην Παρασκευή 3.9.2010 ο επικεφαλής της κίνησης και υποψήφιος περιφερειάρχης Αντώνης Ανηψητάκης, νομαρχιακός σύμβουλος Λασιθίου και πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, επισκέφτηκε το νομό Ρεθύμνης. Μαζί με Ρεθεμνιώτες της κίνησης «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ» επισκέφτηκαν το φοινικόδασος στην Πρέβελη προκειμένου να διαπιστώσουν από κοντά το μέγεθος της καταστροφής.

Περισσοτερα...

Σελίδα 17 από 17