Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Δύση θα έχει αυτο που ψάχνει

E-mail Εκτύπωση PDF

isisslavemarketΟι φονταμενταλιστές του ISIS κέρδισαν. Κέρδισαν γιατί είναι κοινωνικά εκπαιδευμένοι, άψογα στρατιωτικά οπλισμένοι και οργανωμένοι (πάνω στη φιλοσοφία της Χετζβολάχ) σε μικρές ομάδες, με ευέλικτο καινούργιο οπλισμό γερμανικής προέλευσης. Έχουν ένα πολύ καλό και λειτουργικό σύστημα κοινωνικής πρόνοιας, ένα πολύ στοχευμένο εκπαιδευτικό σύστημα πολύ έξυπνα οργανωμένο με κάθε σύστημα μοντέρνας προσέγγισης παιδιών και εφήβων, με σχολεία παντού. Συμπαθητικοί καθηγητές (παίζουν το ρόλο της τηλεόρασης και των δημοσιογράφων) εκπαιδεύοντας τα συγκεντρωμένα παιδιά στις δράσεις εξόντωσης του "εχθρού", δίνοντάς τους πνεύμα παιχνιδιού και γελοιότητας, μαζί με δώρα και νόστιμο φαγητό. Το πνεύμα αυτό έχει περάσει σε ιδεολογικό επίπεδο σε κάθε λογής "προετοιμασμένο" νέο του δυτικού πολιτισμού, με αποτέλεσμα να τρέχουν ανά εκατοντάδες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην ISIS.

Περισσοτερα...

Ημέρα Περιβάλλοντος 2014, Αλιεύοντας Ελπίδες

E-mail Εκτύπωση PDF

leivariτου Αντώνη Ανηψητάκη  

Αλιεύς ελπίδων, επιμένω, αδιόρθωτος μυθοποιός. Ξεσκαρτάρω τα δίχτια μου στην μετεκλογική Ελλάδα. Από τα δίχτια της παιδικής μνήμης ανασύρω μια ξεχασμένη εικόνα, μισός αιώνας πέρασε. Ο ηλιοκαμένος ψαράς, καθισμένος στην άκρη της σκάλας, δίπλα στο βίντσι, ξυπόλυτος με γυμνές τις γάμπες, το μεγάλο δάχτυλο του ποδιού, πολυεργαλείο, διευκολύνει τη δουλειά των χεριών, στο τελάρο τα καλά, πίσω στη θάλασσα τα σκάρτα. Δε διαθέτω τη φωνή του, δεν τραγουδώ όπως αυτός, σκέφτομαι μόνο. Πλησιάζει η ετήσια ημέρα περιβάλλοντος. Ως πότε θα γιορτάζουμε τις μέρες και θα κηδεύουμε τα χρόνια. Ως πότε οι πανηγυρικοί θα ντύνουν το κουφάρι της εθνικής μας παρακμής.

Περισσοτερα...

Οι Κρητικοί ψηφίζουν ανάπτυξη

E-mail Εκτύπωση PDF

astegos2Ο σπόρος της ανάπτυξης φυτεύτηκε πριν 30+ χρόνια από τη γενιά που νόμισε ότι μια νίκη επί του συστήματος (Πολυτεχνείο) την έκανε ελεύθερη και άτρωτη.

Ποτίστηκε με νερό την επιδότηση, το τσιμέντο και την άσφαλτο, με φυτοφάρμακο την καταστροφή της παράδοσης και του τοπίου, με "γεωπόνους" την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τα κόμματα και πολλούς τοπικούς τεχνικούς φορείς, με καλλιεργητή τον ανυποψίαστο κάτοικο και το κράτος σε ρόλο συντονιστή, όπως πάντα.

Περισσοτερα...

Μερικές επισημάνσεις για τα χημικά όπλα της Συρίας

E-mail Εκτύπωση PDF
diadromi-aporripsisΣτη φιλολογία για τα χημικά όπλα της Συρίας αναπαράγονται μερικές υπερβολές και ασάφειες που κυκλοφορούν ευρέως και οι οποίες είναι μεν σκόπιμες για να «τρομάζει» ο κόσμος αλλά μπορεί να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Όπως το βοσκόπουλο που φώναζε στα ψέματα για το λύκο... 
 
Η περιφερειακή παράταξη των πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον - άνθρωπος» ήταν η πρώτη που ανέδειξε το ζήτημα βασισμένη σε ένα δημοσίευμα στον ειδησεογραφικό ιστότοπο του BBC και έβγαλε αμέσως ανακοίνωση. Την επόμενη το πρωί ως περιφερειακός σύμβουλος έδινα συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του Σκάι για το θέμα. Ακολούθησε η συμμετοχή μου στη βραδινή εκπομπή «Αντιθέσεις» του Γ. Σαχίνη στο Κρήτη TV και σε δύο ανοιχτές συγκεντρώσεις, μια στα Χανιά και μια στο Ηράκλειο ως ομιλητής. Στις 28 Ιανουαρίου ως παράταξη βγάλαμε δεύτερη ανακοίνωση για το θέμα τοποθετώντας το στις πραγματικές του κατά τη γνώμη μας διαστάσεις.
 
Ας δούμε όμως τα πράγματα λίγο πιο αναλυτικά για να ξέρουμε με τι έχουμε να κάνουμε:
Περισσοτερα...

Ιδιωτική χωροταξία το «νέο» σχέδιο για το Κάβο Σίδερο!

E-mail Εκτύπωση PDF

kavo-sidero-crystal-coveΑρχίζει λοιπόν να ...έρχεται το «νέο» σχέδιο για το Κάβο Σίδερο.

«Αρχίζει», γιατί πρόκειται μόνο για ένα προκαταρκτικό -αν και πολύ σημαντικό- βήμα στην αδειοδότησή του. Ακολουθούν πολλά άλλα.

«Νέο» γιατί παρά την προσπάθεια που γίνεται να εμφανιστεί ως διαφορετικό, η μοναδική διαφορά του είναι η ήδη γνωστή, δηλαδή ένα «μικρότερο» σχέδιο, αλλά στην ίδια έκταση και με τα ίδια χαρακτηριστικά με εκείνο που ακύρωσε πανηγυρικά το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Τι έγινε λοιπόν τόσον καιρό;

Περισσοτερα...

Σελίδα 2 από 11