Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ Επίσκεψη στο Μ.Α.Ι.Χ.

Επίσκεψη στο Μ.Α.Ι.Χ.

E-mail Εκτύπωση PDF
maih

Το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (Μ.Α.Ι.Χ.) επισκέφτηκε χθες αντιπροσωπία της περιφερειακής κίνησης πολιτών “Μια Κρήτη, Περιβάλλον - Ανθρωπος” αποτελούμενη από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων Γ. Βλοντάκη και τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους Κατερίνα Καλυβιανάκη, Ρούλα Καστρινάκη και Σεραφείμ Κανδύλα.

Συναντήθηκε με τον διευθυντή του Ινστιτούτου κ. Αλκ. Νικολαΐδη και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Ιδρύματος.

Το Μ.Α.Ι.Χ. μετά από τη σταδιακή ανάπτυξή του στην περιοχή των Χανίων προσφέρει μια σειρά προγραμμάτων εξειδίκευσης επιπέδου μάστερ, τα οποία παρακολουθούν φοιτητές από πολλές χώρες. Οι απόφοιτοί του προσφέρουν αξιόλογο ερευνητικό έργο και πολλοί πετυχαίνουν ακαδημαϊκή καριέρα.

Το Ιδρυμα έχει πολύ σημαντική εργαστηριακή υποδομή, που προσφέρει υπηρεσίες σε γεωργούς και σε μεταποιητικές βιομηχανίες. Πραγματοποιεί πολλά ερευνητικά προγράμματα, σε συνεργασία με άλλα αντίστοιχα Ιδρύματα.

Στις δραστηριότητές του περιλαμβάνονται και έργα, όπως η τράπεζα σπόρων και η διατήρηση ενδημικών και απειλούμενων φυτών της Κρήτης και διάφορα προγράμματα που σχετίζονται με τις περιοχές «Φύση 2000» του νησιού. Σημαντική δραστηριότητα είναι και τα επιστημονικά συνέδρια και συναντήσεις που φιλοξενούνται συχνά στις εγκαταστάσεις του. Σύγχρονο συνεδριακό κέντρο έχει κατασκευαστεί πρόσφατα.

Πρόβλημα αποτελεί το γεγονός πως, ενώ το Ιδρυμα χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το πτυχίο (μάστερ) του Ινστιτούτου δεν αναγνωρίζεται από το ελληνικό κράτος, γιατί δεν ελέγχεται από τις διαδικασίες των ελληνικών Πανεπιστημίων.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι μειωμένος ο αριθμός των Ελλήνων φοιτητών που παρακολουθούν τα μεταπτυχιακά προγράμματα του Ινστιτούτου.