Συμμετέχω, παίρνω μέρος σε κάτι μαζί με κάποιον ή κάποιους, το αντίθετο, είμαι αμέτοχος.
Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ «ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ»
Εκδήλωση παρουσίασης της «Πράσινης Πρότασης Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης» διοργανώνει το Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη" την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ-ΤΑΚ, Πρεβελάκη και Γρεβενών στο Ηράκλειο.
Παραδόθηκε η Πράσινη Πρόταση Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης
Το Παγκρήτιο Δίκτυο Περιβαλλοντικών Οργανώσεων "ΟικοΚρήτη" παρέδωσε σήμερα στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Περιφέρειας Κρήτης υπόψη της Ομάδας Εργασίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων της Περιφέρειας Κρήτης την «Πράσινη Πρόταση Διαχείρισης Απορριμμάτων της Κρήτης» που επεξεργάστηκε ο Δρ. Περιβαλλοντολόγος, κ. Φίλιππος Κυρκίτσος.
Η αρπαγή της γης
Μετά το «κόψιμο η κούρεμα» η Ελλάδα θα πρέπει να επιβιώσει χωρίς άλλα δανεικά, σύμφωνα με την ΕΕ και για να συμβεί αυτό 2 δείκτες πρέπει να γυρίσουν θετικοί.
Ρεύμα τροφοδότησης του χρέους από τις ΑΠΕ
«Η ανάπτυξη της χώρας θα ξεκινήσει από την Γεωργία», δήλωνε ο Έλληνας πρωθυπουργός το 2010 [1]. Η κ. M. Αποστολάκη πρόσθετε λίγο αργότερα: «Ο πρωτογενής τομέας, η αγροτική παραγωγή είναι για την Ελλάδα ένας μονόδρομος, η βαριά μας βιομηχανία, και σε αυτή πρέπει να επενδύσουμε, αυτή να ανατάξουμε και με τις συγκεκριμένες πολιτικές μας και νομικές μας πρωτοβουλίες να την ενισχύσουμε και να τη στηρίξουμε γιατί έχει πολλά προβλήματα» [2]
ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ
Οι τοπικές επιτροπές αγώνα, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, φορείς και πολίτες που μαζευτήκαμε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 από κάθε γωνιά της Κρήτης για να συντονίσουμε τις δράσεις μας κατά των βιομηχανικών εγκαταστάσεων ανανεώσιμης ενέργειας γιγαντιαίας κλίμακας που σχεδιάζονται στην Κρήτη, αποφασίσαμε από κοινού και συγκροτήσαμε Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα.
ΑΠΕ και ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
Ο κάθε πλούτος για να καταστεί βιώσιμος πρέπει να αναπτύσσεται από τους τοπικούς πληθυσμούς, με το κάθε κέρδος να επανεπενδύεται στον ίδιο το τόπο. Αυτό πρέπει να γίνετε ΙΣΟΡΡΟΠΑ λαμβάνοντας υπόψη τον παραδοσιακό τοπικό πολιτισμό, την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) συνιστούν την λύση για το ενεργειακό όταν είναι μικρής κλίμακας, αποκεντρωμένες και προσαρμοσμένες στο κάθε φυσικό - πολιτισμικό περιβάλλον. Έτσι ο κάτοικος θα μείωνε την υπερκατανάλωση του, ώστε να έχει πλεόνασμα η μικρό υστέρημα ενέργειας και να νοιώθει στο σπίτι του σαν ένας μικρός ενεργειακός επιχειρηματίας, θα είχαμε μικρές εγκαταστάσεις που δεν επιβαρύνουν τις περιοχές με υψηλό δείκτη βιοποικιλότητας, το αγροτουριστικό τοπίο και η εγκατάσταση τους θα γινόταν από μικρά τοπικά τεχνικά γραφεία και όχι από απρόσωπες πολυεθνικές.
Πώς θα χτίσουμε συνεργασίες για την δημιουργία επιχειρηματικότητας και θέσεων εργασίας
Πρόσφατα, παρακολούθησα σε δελτίο ειδήσεων, το παρακάτω θέμα, που μου κέντρισε το ενδιαφέρον: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, 27.9.2011, μαθητές και φοιτητές που διακρίθηκαν σε διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς, τους οποίους συνόδευε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας».
Ο αέρας και ο ήλιος του νησιού στο στόχαστρο οικονομικών και γεωπολιτικών σχεδιασμών
Της Βάννας Σφακιανάκη
Πριν από πενήντα χρόνια οι «αγορές» ανακάλυψαν ότι μπορούν να έχουν μεγάλα κέρδη από τη μαζικοποίηση του τουρισμού, που μέχρι τότε ήταν προνόμιο λίγων. Η εποχή εκείνη για τη χώρα μας ήταν η εποχή της μαζικής μετανάστευσης, οικονομικοί πόροι δεν υπήρχαν και το μεγάλο ζητούμενο ήταν η ανάπτυξη. Έτσι, το σλόγκαν της εποχής: «O τουρισμός δίνει ψωμί σε πληθυσμούς περιοχών που στερούνται πλουτοπαραγωγικών πόρων», έπιανε τόπο.
Σελίδα 10 από 27