Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

Η λιμνοδεξαμενή του Ομαλού: Μια Όαση ή άλλο ένα Τερατούργημα; Ιδού η Απορία.

E-mail Εκτύπωση PDF

omalosΕπιστολή του συνταξιούχου γεωπόνου Γιάννη Α. Κατσανεβάκη με θέμα τη λιμνοδεξαμενή που κατασκευάζεται στον Ομαλό Λευκών Ορέων, όπως δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο τον Ιούνιο 2010. Τα ερωτήματα που θέτει εξακολουθούν να είναι αναπάντητα.

Περισσοτερα...

Ήταν θέμα χρόνου: Το κόκκινο σκαθάρι έφτασε στο Βάι!

E-mail Εκτύπωση PDF

kokkino-skathari«Κόκκινος» συναγερμός στο φοινικόδασος του Βάι στην Κρήτη από τη σύλληψη «κόκκινου σκαθαριού» σε παγίδα παρακολούθησης.

Περισσοτερα...

Για τη Διαχείριση των Υγροτόπων της Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

moronisΑπάντηση στο WWF Ελλάς για τη Διαχείριση των Υγροτόπων της Κρήτης

Η ανεξάρτητη περιφερειακή κίνηση πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, Περιβάλλον - ‘Ανθρωπος» θεωρεί ότι το ερευνητικό πρόγραμμα του WWF Ελλάς για την καταγραφή των νησιωτικών υγροτόπων της χώρας είναι ένα πολύ σημαντικό και χρήσιμο εργαλείο για την αναγνώριση, την οριοθέτηση και την προστασία των υγροτόπων.

Περισσοτερα...

Ανάγκη για επείγοντα μέτρα προστασίας του καμένου φοινικοδάσους του Πρέβελη

E-mail Εκτύπωση PDF

preveliΤην ανάγκη λήψης επειγόντων μέτρων προστασίας του φοινικοδάσους της εκβολής του Κουρταλιώτη Ρεθύμνου (φοινικόδασος Πρέβελη), το οποίο κάηκε ολοσχερώς από την πυρκαγιά της 22ης Αυγούστου, επισημαίνει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς. Η δεύτερη μεγαλύτερη λόχμη με Φοίνικες του Θεόφραστου στην Ευρώπη καταλαμβάνει έκταση μόλις 40 στρεμμάτων και μέχρι πριν μια εβδομάδα αποτελούσε έναν από τους σημαντικότερους φυσικούς, πολιτισμικούς και οικονομικούς πόρους της Κρήτης. Σήμερα, χρήζει κατεπείγουσας προστατευτικής παρέμβασης από την πολιτεία, ώστε να μην επιτραπεί η διάβρωση του εδάφους και να παραμείνει ζωντανή η ελπίδα για φυσική αναγέννηση.

Περισσοτερα...

Σελίδα 3 από 3