Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΕΩΡΓΙΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΑ - ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Κτηνοτροφικές πρακτικές και βιοποικιλότητα από το ΚΠΕ Ιεράπετρας

E-mail Εκτύπωση PDF

ktinotrofia-02Το ΚΠΕ Ιεράπετρας, στα πλαίσια των δράσεών του, για την Δια Βίου Μάθηση Ενηλίκων, διοργανώνει την Κυριακή 27 Μαρτίου 2011, ημερίδα που απευθύνεται σε 25 κτηνοτρόφους του Νομού Λασιθίου, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο της Τοπικής κοινότητας Χριστού κ. Γιώργο Καραλάκη. Το θέμα της Ημερίδας είναι «ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ» και θα πραγματοποηθεί στο Γραφείο της Τοπικής Κοινότητας Χριστού Ιεράπετρας.

Περισσοτερα...

Τα αιτήματα του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ηρακλείου προς την Περιφέρεια Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

ktinotrofia-01ΑΙΤΗΜΑΤΑ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ & στο Υπ.Α.Α&Τ

Για την επιβίωση του κλάδου:

1. Ενεργοποίηση μηχανισμού στήριξης προμήθειας ζωοτροφών μέσω ΑΓΡΟΤΕΜΠΕ (με εγγύηση του δημοσίου στις τράπεζες και επιδοτούμενο επιτόκιο)
2. Άτοκη μακροπρόθεσμη ρύθμιση όλων των κτηνοτροφικών χρεών ληγμένων και άληκτων.
3. Προστασία της ντόπιας παραγωγής – Πάταξη της αισχροκέρδειας στις εισροές (ιδίως ζωοτροφές) - Πάταξη των ελληνοποιήσεων και των νοθειών.

Περισσοτερα...

Οικολογική γεωργία

E-mail Εκτύπωση PDF

 oikologiki-georgiaΜε τον όρο βιολογική ή οικολογική γεωργία εννοούμε την ήπια, φιλική προς το περιβάλλον γεωργία η οποία δεν χρησιμοποιεί χημικά φυτοφάρμακα και λιπάσματα. Ωστόσο το να πούμε τι δεν χρησιμοποιείται είναι ένας αρνητικός ορισμός που μας λέει τι «δεν είναι» βιολογική γεωργία.

Περισσοτερα...

Φυσική καλλιέργεια στο Μέρωνα

E-mail Εκτύπωση PDF

meronasΤο Σάββατο 9 Οκτωβρίου στο Μέρωνα του Ρεθύμνου μετά από πρόσκληση του πολιτιστικού συλλόγου έγινε μια συνάντηση καλλιεργητών που συνεργάστηκαν για να φυτέψουν ένα κήπο.

Περισσοτερα...

Χυμός Βραζιλίας και γάλα Βρέμης

E-mail Εκτύπωση PDF

milk-orangeΑν για κάποια προϊόντα της φημίζεται η Κρήτη, είναι το πορτοκάλι, το λάδι, τα γαλακτοκομικά της κτηνοτροφίας της. Παραδοσιακές καλλιέργειες και δραστηριότητες αιώνων ή και χιλιετηρίδων, από τη Μινωική ακόμα εποχή.

Περισσοτερα...

Σελίδα 3 από 4