Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Ανοιχτή Επιστολή στην Πλατεία

E-mail Εκτύπωση PDF

mountzaΑπό την πρώτη μέρα στην Πλατεία άρχισα να σκέφτομαι ότι η άμεση Δημοκρατία απαιτεί ιώβεια υπομονή. Ο χρόνος (16η προς 17η μέρα) σε συνδυασμό με την αδιάλειπτη παρουσία στην Πλατεία της Αγοράς στα Χανιά, αποδεικνύει ότι αυτή ήταν μια σωστή σκέψη.

Περισσοτερα...

Ο ορισμός του οξύμωρου

E-mail Εκτύπωση PDF

oxymoronΚύριε διευθυντά, Θα ήθελα να δούμε μαζί πέντε-έξι νούμερα:
 

1) Δημόσιο έλλειμμα: Το ΑΕΠ του 2010 ήταν, είπανε, κάπου 230 δις και το έλλειμμα το μετρήσανε μετά τις διαπραγματεύσεις στο 10%, ήτοι έλλειμμα 23 δις. Ας θεωρήσομε, καλόπιστα, ότι δε λένε πάλι ψέματα.

2) Δημόσιο χρέος: Μεσοσταθμικά, ο δανεισμός του Δημοσίου στα τέλη του 2010 ήταν, ας πούμε χονδρικά, 300 δις. Με επιτόκιο γύρω στο 4-4.5% χρειάζονται 12-13 δις, προφανώς μόνο για τόκους, εφόσον το χρέος βαίνει αυξανόμενο και συνεπώς τα παλαιότερα χρεολύσια ανακυκλώνονται.

Περισσοτερα...

Η ζωή δέν χρεοκοπεί!

E-mail Εκτύπωση PDF

communityΗ συλλογική δημιουργική δράση αντίδοτο στην κατάθλιψη…
 

Η οικονομική κρίση, το «μνημόνιο» και το ΔΝΤ, η κυβερνητική διαφθορά και ανικανότητα, η κοινωνική αδικία, με τις μειώσεις μισθών και συντάξεων και την ψηλή, αναλογικά, φορολογία στα χαμηλά εισοδήματα, έχουν δημιουργήσει μια πρωτόγνωρη και ιδιόμορφη ατμόσφαιρα στην Ελλάδα.

Περισσοτερα...

Η δικαιοσύνη στην Ελλάδα εξαρτημένη - διαπλεκόμενη με την εξουσία των πολιτικών

E-mail Εκτύπωση PDF

ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ:

«Οι κεραυνοί της Δικαιοσύνης εκτοξεύονται κατά της κεφαλής των φτωχών και ανίσχυρων. Οι σεπτές κεφαλές εκείνων που διαπράττουν στυγερά εγκλήματα κατά του έθνους και του λαού είναι ιερές και απαραβίαστες».

Περισσοτερα...

Χρυσές πεταλούδες: Στη ζούγκλα με τον Ταρζάν

E-mail Εκτύπωση PDF

tarzanΤου Λεωνίδα Γ. Δρανδάκη

Λευκή Αφρική (του ανταποκριτή μας).

Μετά από αυτοδιοικητική μεταρρύθμιση, ονομασθείσα «Καλατράβα» [1], διεξάγονται οι πρώτες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Σκηνές από το 69ο εκλογικό τμήμα των Κεχηναίων [2] όπου ψηφίζει ο αρχηγός.

Περισσοτερα...

Σελίδα 8 από 11