Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟΨΕΙΣ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Αναστάσιμοι Θάνατοι, Ελπίδας Όνειρα

E-mail Εκτύπωση PDF

Υπάρχουν θάνατοι που κάνουν το μαύρο πιο πηχτό. Υπάρχουν όμως και θάνατοι  που είναι αναστάσιμοι, που αφήνουν ένα κόκκινο σημάδι ελπίδας σε μας τους ζώντες και περιλειπομένους.
Επέλεξα τρεις τέτοιους ελπιδοφόρους θανάτους να αναδείξω πασχαλιάτικα, για τους δυο πρώτους μίλησαν πρώτοι, άλλοι, πριν από μένα.

Περισσοτερα...

ΑΝΑΤΟΛΗ Κeep Walking

E-mail Εκτύπωση PDF

Απ´ το 1932. 80 χρόνια. Έπεσε πριν λίγο καιρό στα χέρια μου άρθρο του Μιχάλη Χλουβεράκη, παλιού βουλευτή του Νομού γραμμένο οταν η ΑΝΑΤΟΛΗ ήταν ακόμη στο ...Δημοτικό. Δεν το έχω τώρα μπροστά μου, κάπου παράπεσε. Οι σκέψεις που μου γέννησε έχουν όμως σκαλώσει στο μυαλό μου. Ήταν το θέμα, ο δρόμος προς Σητεία, ο διαβόητος ΒΟΑΚ, ήταν κι ο τρόπος γραφής, άνοιγε ο διαβήτης του χρόνου στο παρελθόν και αναδεικνύονταν οι χοντρές γραμμές της τοπικής μας Ιστορίας, πολιτικής, κοινωνικής, ηθικής.  Πόσο άλλαξε ο τόπος μας και, εξ ίσου σημαντικό, ο τρόπος που βλέπουμε τον τόπο μας, αλλά και πόσο ίδιος έμεινε, πόσα κοινά έχει η σημερινή ματιά μας για το Λασίθι με εκείνη των παππούδων μας.

Περισσοτερα...

Παρελάσεις, βία και Κτηματολόγιο

E-mail Εκτύπωση PDF

parelasiΗ προχθεσινή παρέλαση είναι πλέον ιστορία, ενδεχομένως να μπει και σε κάποια αράδα της, μαζί με την αντίστοιχη της 28ης Οκτωβρίου 2011, αν ο ιστορικός του μέλλοντος συνδέσει τα επεισόδιά τους με την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα και τα όσα επακολούθησαν. Το πρόσημο αυτών των παρελάσεων προς το παρόν αγνοείται, καθώς η Ιστορία επιφυλάσσεται για να συνυπολογίσει και την έκβαση της σοβούσας μεγάλης παγκόσμιας κρίσης, περιβαλλοντικής, ηθικής, οικονομικής, στην οποία η μικρή -παραλείπουμε το σύνηθες συμφραζόμενον περί εντιμότητος- Ελλάς πρωταγωνιστεί αρνητικά.

Περισσοτερα...

Teledemocracy

E-mail Εκτύπωση PDF

toraziseΤώρα θέλω να ζήσω, μονολόγησε ο κουμπάρος μου ο Χρήστος, άνεργος εμποροϋπάλληλος εδώ κι ενάμιση χρόνο, καθώς μετρούσε τη στάθμη του πετρελαίου στο ντεπόζιτο του σπιτιού του. Δέκα πόντοι ακόμα και μετά τέλος. Θα βλέπει τηλεόραση τυλιγμένος με την κουβέρτα του, μέχρι να φτιάξει ο κωλόκαιρος.

Περισσοτερα...

Διορθώστε το πρόβλημα, όχι το φταίξιμο

E-mail Εκτύπωση PDF

papandreou-g-vouliΑπό μια αγόρευση στη Βουλή: «...συζητούμε σε αυτή την αίθουσα πρόταση δυσπιστίας για την κυβέρνησή σας. Και να σας ενημερώσω ότι η πρόταση δυσπιστίας έχει να κάνει με τη δυσαρέσκεια του Ελληνικού λαού. Δυσαρέσκεια για την πολιτική της κυβέρνησής σας.

Περισσοτερα...

Συμμετοχή :Μια σύνθετη λέξη, μια απλή έννοια

E-mail Εκτύπωση PDF

 ritualdance2Συμμετέχω, παίρνω μέρος σε κάτι μαζί με κάποιον ή κάποιους, το αντίθετο, είμαι αμέτοχος.

Περισσοτερα...

Η αρπαγή της γης

E-mail Εκτύπωση PDF

 landgrabΜετά το «κόψιμο η κούρεμα» η Ελλάδα θα πρέπει να επιβιώσει χωρίς άλλα δανεικά, σύμφωνα με την ΕΕ και για να συμβεί αυτό 2 δείκτες πρέπει να γυρίσουν θετικοί.

Περισσοτερα...

Πώς θα χτίσουμε συνεργασίες για την δημιουργία επιχειρηματικότητας και θέσεων εργασίας

E-mail Εκτύπωση PDF

dimosia-erga3Πρόσφατα, παρακολούθησα σε δελτίο ειδήσεων, το παρακάτω θέμα, που μου κέντρισε το ενδιαφέρον: «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας δέχθηκε σήμερα, 27.9.2011, μαθητές και φοιτητές που διακρίθηκαν σε διεθνείς μαθηματικούς διαγωνισμούς, τους οποίους συνόδευε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας».

Περισσοτερα...

Και στραβός είναι ο «Γιαλός» και στραβά Αρμενίζουμε

E-mail Εκτύπωση PDF

The Evolution of our Revolution?Το κίνημα των «αγανακτισμένων» στις πλατείες της Ελλάδας ξεκίνησε πριν από δύο μήνες περίπου. Οι φίλοι μας οι ισπανοί («indigados») με μια επιστολή που στείλανε στις ελληνικές πλατείες με τίτλο «κάνε το όπως στην Ισπανία ρε φιλαράκι» λένε:

«...Χρειαζόμαστε μια ηθική επανάσταση. Αντί να τοποθετούμε τα χρήματα πάνω από τους ανθρώπους ας τα φέρουμε στην υπηρεσία των ανθρώπων.

Περισσοτερα...

Σελίδα 3 από 6