Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Επίκαιρη Επερώτηση για Τοπλού - Κάβο Σίδερο

E-mail Εκτύπωση PDF

kavosider-vai-notforsaleΗ απόφαση του ΤΕΕ-ΤΑΚ, όπως και η αντίστοιχη του ΓΕΩΤΕΕ να διοργανώσουν διεθνές συνέδριο για την περιοχή Τοπλού - Κάβο Σίδερο αποτελεί χρυσή ευκαιρία για την Κρήτη, ως τόπο και ως κοινωνία, για την αυτοδιοίκηση, τις περιβαλλοντικές οργανώσεις και το επιστημονικό δυναμικό της, για τους πολυάριθμους φίλους της σ' όλο τον πλανήτη να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αναδείξουν αυτό το μοναδικό τοπίο πολιτισμού [cultural landscape], για να βάλουν το πλαίσιο και τους όρους, ώστε τα διάφορα εγχειρήματα, συχνά αντιφατικά, που προωθούνται στην Κρήτη να υπηρετούν ένα συνολικό συνεκτικό σχεδιασμό αντάξιο του πλούτου του νησιού μας.

Με την επίκαιρη ερώτησή μας προσυπογράφουμε το γράμμα του Τεχνικού Επιμελητηρίου και του προέδρου του Πέτρου Ινιωτάκη προς τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη να στηρίξει το συνέδριο και τεκμηριώνουμε την αναγκαιότητά του.

Περισσοτερα...

Λασιθιώτικη Συνεννόηση Τώρα

E-mail Εκτύπωση PDF

lassithi3citiesΠάντα ψηλότερα ν´ ανεβαίνω
Πάντα μακρύτερα να κοιτάζω
Εύκολο λάφυρο δεν το ζυγώνω
Το δυσκολόπαρτο μ´ ευφραίνει μόνο

Περισσοτερα...

Σχόλια στη διαβούλευση για τη μελέτη Αξιολόγησης του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού της Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

Το ζήτημα του χωροταξικού σχεδιασμού είναι θεμελιώδες. Δεν πρόκειται για μια απαίτηση κάποιων ουδέτερων επιστημονικών φορέων που εργάζονται μακριά μας. Είναι ο κύριος πυλώνας κάθε ολοκληρωμένης στρατηγικής για την ισόρροπη κατανομή των δραστηριοτήτων στον γεωγραφικό χώρο, για να εξασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη, η κοινωνική συνοχή και η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων. Είναι βασικό εργαλείο για την αντιμετώπιση συγκρούσεων στη χρήση των φυσικών πόρων και του χώρου.

Περισσοτερα...

Η συζήτηση και η απάντηση στην ερώτηση για τις έρευνες υδρογονανθράκων και τα κητώδη

E-mail Εκτύπωση PDF

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Περιφερειακού Συμβούλου και επικεφαλής της ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ Αντώνη Ανηψητάκη προς το Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετική με τις θαλάσσιες έρευνες για Πετρέλαια νότια της Κρήτης (Δείτε εδώ το κείμενο της ερώτησης).

Από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΗΨΗΤΑΚΗΣ: «Ευχαριστώ πρόεδρε. Θα ήθελα πριν μπω στα συγκεκριμένα ερωτήματα να πω ότι το κομβικό σημείο αφορά την απαξίωση της περιφέρειας από την κεντρική κυβέρνηση, αλλά και την απουσία από τη δική μας την πλευρά σχεδίων που αξιοποιούν τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Έτσι άλλη μια φορά χωρίς να μας ρωτήσουν έχουν την Κρήτη ως ένα πειραματόζωο, να το πω έτσι, στο οποίο εκδηλώνουν αντιφατικά πειράματα.

Περισσοτερα...

Ο Αντώνης Ανηψητάκης για την εναλλαγή στο Περιφερειακό Συμβούλιο

E-mail Εκτύπωση PDF

Από τα πρακτικά της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΗΨΗΤΑΚΗΣ: «Ευχαριστώ πρόεδρε για τα πολύ καλά λόγια, ευχαριστώ και που μου δίνεις το χρόνο για ελάχιστα λεπτά να πω ότι εγώ δύο λόγια για την εμπειρία μου αυτή. Πράγματι, στο πλαίσιο της εναλλαγής που έχουμε θεσπίσει στην παράταξή μας θα με αντικαταστήσει ο Αριστείδης ο Παπαδάκης. Θεωρώ ότι η εναλλαγή έχει μια σημασία, ιδίως και στην περίπτωση όπου κάποιοι συνάδελφοί δυστυχώς, ελάχιστοι στο περιφερειακό συμβούλιο λείπουν πάρα πολλές φορές και θα μπορούσαν να είχαν δώσει τη θέση τους σε άλλους και να είναι έτσι πιο χρήσιμη η παρουσία άλλων συναδέλφων.

Περισσοτερα...

Σελίδα 12 από 24