Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Λασίθι, Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσάς

Λασίθι, Επίσκεψη στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσάς

E-mail Εκτύπωση PDF
coop-kritsas

Τον περίφημο Αγροτικό Συνεταιρισμό Κριτσάς επισκέφτηκε στις 7-5-14 ο Αντώνης Ανηψητάκης συνοδευόμενος από τα μέλη του συνδυασμού του στο Λασίθι Άννα Μετζογιαννάκη - Τζώρτζη και Αντώνη Τσουμπό και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Ζαχαριάδη, που σημάδεψε τα τελευταία χρόνια την εντυπωσιακή πρόοδο του Συνεταιρισμού.

 

Το όραμα, η χρηστή διοίκηση, οι λελογισμένες επενδύσεις στην τυποποίηση του λαδιού, οι ισότιμες στρατηγικές συνεργασίες στον τομέα της προώθησης, η αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων έχουν φέρει στο Συνεταιρισμό βραβεία, διεθνή αναγνώριση, αλλά και κέρδη στους περίπου χίλιους μετόχους καθιστώντας τον παράδειγμα για το συνεταιριστικό κίνημα που βρίσκεται σε παρακμή.

Χαρακτηριστικό του έργου που έχει γινει είναι η ότι η περσινή καταστροφική χρονιά για την περιοχή δεν έβλαψε τη σχέση του Συνεταιρισμού με τους πελάτες του εντός και εκτός χώρας γιατί είχε προβλέψει να συντήρησει σε άριστη κατάσταση το παλιό λάδι με τη χρήση αζώτου.

Ο Νίκος Ζαχαριαδης, με χαρακτηριστική σεμνότητα δηλώνει πως έκανε το αυτονόητο. Η Περιφέρεια Κρήτης που στοχεύει στην πρόοδο του πρωτογενή τομέα πρέπει να αναδείξει τέτοιες παραδειγματικές συνεταιριστικές πρακτικές και να στήσει σεμινάρια με δάσκαλο το Νίκο Ζαχαριάδη.

Στη φωτογραφία: Άννα Μετζογιαννάκη - Τζώρτζη, Αντώνης Ανηψητάκης, Νίκος Ζαχαριάδης