Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ Χανιά, Επίσκεψη στον Οργανισμό Ανάπτυξη Κρήτης

Χανιά, Επίσκεψη στον Οργανισμό Ανάπτυξη Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF
oak-hania

Ο Αντώνης Ανηψητάκης συνοδευόμενος απο τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χανίων Βλαδίμηρο Θάνο επισκέφτηκαν τον ΟΑΚ στα Χανιά, στις 5-5-14 και είχαν αναλυτική ενημέρωση απο τα στελέχη του οργανισμού Λευτέρη Κεπέση και Μάρκο Πατρελάκη.

Οι διευρυμένες αρμοδιότητες του ΟΑΚ σε ζητήματα υποδομών επιτάσσουν μια μόνιμη στενή συνεργασία και συναντίληψη με την αιρετή Περιφέρεια. Είναι κατ' αρχήν θετικό το οτι ο ΟΑΚ θα βλέπει πλέον ενιαία την Κρήτη και θα μπορεί να ιεραρχεί την αντιμετώπιση των αναγκών με βάση το συνολικό συμφέρον του νησιού.

Ο Αντώνης Ανηψητάκης εξέθεσε τις απόψεις της παράταξης για τη ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στην ολόκληρωση του ΒΟΑΚ με συγκέντρωση όλων των δυνατών πόρων σε αυτό το στόχο. Ας μετατεθεί η συζήτηση για τα άλλα έργα μεταφορών αργότερα, με παράλληλο βάρος στη συντήρηση και καλύτερη δικτύωση των υπαρχουσών υποδομών.

Για τα ζητήματα διαχείρισης νερού τόνισε την ανάγκη να προσανατολιστούμε λιγότερο σε νέα εργα, τα οποία δεν πρέπει να είναι υπερδιαστασιολογημένα και να δοθεί βάρος στην καταγραφή και έλεγχο όλων των γεωτρήσεων, στην εξοικονόμηση μέσα από τη συντήρηση / αντικατάσταση των δικτύων που έχουν τεράστιες διαρροές, αλλά και με ορθολογικότερους τρόπους άρδευσης.

Σημείωσε επίσης την καθυστέρηση που υπάρχει στην εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για το νερό, αλλά και στην ανάγκη να ενεργοποιηθεί ο νέος θεσμός του παρατηρητήριου των έργων που δημιούργησε η Περιφέρεια με τη βοήθεια του ΤΕΕ, ενώ επιδοκίμασε την προοπτική σύνδεσης του ΟΑΚ με το Πολυτεχνείο Κρήτης, μια προοπτική που συμβάλει τόσο στην καινοτομία, όσο και στην επιχειρηματικότητα των νέων.

Στη φωτογραφία: Λευτέρης Κεπέσης, Βλαδίμηρος Θάνος, Αντώνης Ανηψητάκης, Μάρκος Πατρελάκης