Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ Για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

Για το νοσοκομείο Ιεράπετρας

E-mail Εκτύπωση PDF
nosokomeio-ierapetra

Ο υποψήφιος αντιπεριφεριάρχης Λασιθίου, Παύλος Δασκαλάκης, για το θέμα του νοσοκομείου Ιεράπετρας

Η ανεξάρτητη περιφερειακή κίνηση πολιτών «ΜΙΑ ΚΡΗΤΗ, περιβάλλον και άνθρωπος», είχε έγκαιρα τοποθετηθεί, για τα ζητήματα που αφορούν τον τομέα υγείας στο νομό μας. Οι θέσεις της κίνησής μας προέκυψαν μετά και από σειρά επαφών που είχαμε, με όλους τους παράγοντες των νοσοκομείων του νομού Λασιθίου.

Τα νούμερα που προκύπτουν από την μελέτη για τις υπηρεσίες υγείας στο Νομό Λασιθίου, που είχε παραγγείλει το νομαρχιακό συμβούλιο Λασιθίου, επιβεβαιώνουν την ανισόρροπη θέση του Λασιθίου και στις υπηρεσίες υγείας, που επιτάσσουν την αναζήτηση εξορθολογισμένης και ισόρροπης εξυπηρέτησης των υπηρεσιών υγείας συνολικά για την Κρήτη
Μας ενδιαφέρει η ουσία και όχι το συμβολικό.

Για το νοσοκομείο της Ιεράπετρας, μας ενδιαφέρει να είναι ένα νοσοκομειακό ίδρυμα που θα λειτουργεί σωστά και όχι να αποτελεί κέντρο διερχομένων.

Η πολιτική που ασκείται στον τομέα της υγείας, εδώ και χρόνια, απαξιώνει τη λειτουργία του νοσοκομείου Ιεράπετρας, παρά τις άοκνες και ηρωικές πολλές φορές προσπάθειες των εργαζομένων σ’ αυτό.

Οι ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό έχουν άμεση επίπτωση στις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Η ευρύτερη περιοχή Ιεράπετρας, που στα θέματα υγείας απλώνεται από τον Μακρύ Γιαλό μέχρι τα δημοτικά διαμερίσματα της Βιάννου, μέχρι να διαμορφωθούν οι συνθήκες υλοποίησης της πρότασής μας, για ένα μεγάλο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο νομό μας στη θέση που προβλέπονταν να γίνει το αεροδρόμιο «Ξένιος Ζευς» και να αποκατασταθεί το οδικό δίκτυο, για άμεση πρόσβαση σε νοσηλευτικό ίδρυμα των κατοίκων του Λασιθίου, θα πρέπει, όχι μόνο να συνεχίσει τη λειτουργία του αλλά να αναβαθμιστεί και ενισχυθεί.