Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: Αρχική

Εδώ δημοσιεύονται κείμενα και πληροφορίες κατά θεματική κατηγορία. Τα κείμενα αυτά δεν ανήκουν κατ΄ ανάγκη στην κίνηση «Μια Κρήτη» αλλά είτε έχουν ενημερωτικό χαρακτήρα είτε αποτελούν απόψεις.

Οι Υπηρεσίες Υγείας στο Νομό Λασιθίου

E-mail Εκτύπωση PDF

ygeia01Με την καθυστερημένη παράδοση της μελέτης για της υπηρεσίες υγείας στο Νομό Λασιθίου, δυο χρόνια μετά την παραγγελία της απ’ το Νομαρχιακό Συμβούλιο Λασιθίου, με το πρωτοφανές γεγονός να μη συζητείται πρώτα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, αλλά στις τοπικές κοινωνίες, τα σοβαρά θέματα υπηρεσιών υγείας του Νομού κινδυνεύουν άλλη μια φορά να διχάσουν το Λασίθι αποδυναμώνοντας εν τέλει τις προοπτικές του και στον τομέα αυτό.

Περισσοτερα...

Το αναμμένο στουπί

E-mail Εκτύπωση PDF

preveli-fire01Του Κωστή Ζερβάκη

Ένα στουπί αναμμένο. Μια ζωντανή και αδιάψευστη μαρτυρία. Χέρι ανθρώπου το πέταξε. Kαταμόναχο και αναμμένο, το βρήκανε στο Βάι, στο μοναδικό Μνημείο φυσικού κάλλους του τόπου μας, για να δείχνει τον ένοχο ή τους ενόχους, του ανοσιουργήματος.

Περισσοτερα...

Για τη σχολική στέγη στο Ρέθυμνο

E-mail Εκτύπωση PDF

sholeio01

Αντίθετα με άλλες περιοχές της Ελλάδας, το Ρέθυμνο παρουσιάζει δημογραφική ανάπτυξη και υψηλή γεννητικότητα. Η τωρινή επαρχία Μυλοποτάμου είναι πανευρωπαϊκά πρώτη σε γεννήσεις. Τα τελευταία χρόνια η συγκέντρωση των τουριστικών κυρίως δραστηριοτήτων στη βόρεια ακτή και η αστικοποίηση της πόλης  έχει μεταφέρει κατοίκους των χωριών της ενδοχώρας στη πόλη και στις κωμοπόλεις του βορρά. Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι τα σχολεία στα χωριά της ενδοχώρας να κλείνουν ή οι μαθητές να λιγοστεύουν. Αντίθετα δημιουργείται έλλειψη ή ανεπάρκεια σχολικών υποδομών στη πόλη του Ρεθύμνου και στις κωμοπόλεις Γερανίου, Ατσιποπούλου, Πανόπμου, Επισκοπής.  Παρατηρείται επίσης ροή μαθητών από τα περιφερειακά γυμνάσια και λύκεια προς αυτά της πόλης.

 

Περισσοτερα...

Παράνομη λειτουργία του ΧΥΤΑ Μαρουλά

E-mail Εκτύπωση PDF

maroulasΔιεξάγεται στα Χανιά η δίκη για το διάστημα της παράνομης λειτουργίας του ΧΥΤΑ Μαρουλά στο νομό Ρεθύμνης. Είναι φανερό ότι εάν δεν υπάρξει ενιαία και γενναία αντιμετώπιση της διαχείρισης των απορριμάτων σε όλη τη Κρήτη τέτοια συμβάντα θα πολλαπλασιάζονται. Η αυτοδιοικητική μας κίνηση θα αγωνιστεί για:

1. Επέκταση της ανακύκλωσης σε όλους τους δήμους

Περισσοτερα...

Ο δικός μας αγώνας για την Περιφέρεια Κρήτης

E-mail Εκτύπωση PDF

Όσο κι αν κανείς προσέχει,
όσο κι αν τα κυνηγά

πάντα πάντα θα ’ναι αργά
δεύτερη ζωή δεν έχει.

Περισσοτερα...

Σελίδα 27 από 27