Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Τελευταία Ενημέρωση12:46:26 PM GMT

Βρισκεσαι στη σελιδα: Αρχική

ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Questions for new users of Joomla!

ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΠΕ

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitries-se-dasosΟι τοπικές επιτροπές αγώνα, οι περιβαλλοντικές οργανώσεις, φορείς και πολίτες που μαζευτήκαμε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011 από κάθε γωνιά της Κρήτης για να συντονίσουμε τις δράσεις μας  κατά των βιομηχανικών εγκαταστάσεων ανανεώσιμης ενέργειας γιγαντιαίας κλίμακας που σχεδιάζονται στην Κρήτη, αποφασίσαμε από κοινού και συγκροτήσαμε Παγκρήτιο Δίκτυο Αγώνα.

Περισσοτερα...

ΑΠΕ και ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΟ κάθε πλούτος για να καταστεί βιώσιμος πρέπει να αναπτύσσεται από τους τοπικούς πληθυσμούς, με το κάθε κέρδος να επανεπενδύεται στον ίδιο το τόπο. Αυτό πρέπει να γίνετε ΙΣΟΡΡΟΠΑ λαμβάνοντας υπόψη τον παραδοσιακό τοπικό πολιτισμό, την κοινωνική συνοχή και το περιβάλλον. Οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ) συνιστούν την λύση για το ενεργειακό όταν είναι μικρής κλίμακας, αποκεντρωμένες και προσαρμοσμένες στο κάθε φυσικό - πολιτισμικό περιβάλλον. Έτσι ο κάτοικος θα μείωνε την υπερκατανάλωση του, ώστε να έχει πλεόνασμα η μικρό υστέρημα ενέργειας και να νοιώθει στο σπίτι του σαν ένας μικρός ενεργειακός επιχειρηματίας, θα είχαμε μικρές εγκαταστάσεις που δεν επιβαρύνουν τις περιοχές με υψηλό δείκτη βιοποικιλότητας, το αγροτουριστικό τοπίο και η εγκατάσταση τους θα γινόταν από μικρά τοπικά τεχνικά γραφεία και όχι από απρόσωπες πολυεθνικές.

Περισσοτερα...

Ο αέρας και ο ήλιος του νησιού στο στόχαστρο οικονομικών και γεωπολιτικών σχεδιασμών

E-mail Εκτύπωση PDF

 anemogennitria-pouliaΤης Βάννας Σφακιανάκη

Πριν από πενήντα χρόνια οι «αγορές» ανακάλυψαν ότι μπορούν να έχουν μεγάλα κέρδη από τη μαζικοποίηση του τουρισμού, που μέχρι τότε ήταν προνόμιο λίγων. Η εποχή εκείνη για τη χώρα μας ήταν η εποχή της μαζικής μετανάστευσης, οικονομικοί πόροι δεν υπήρχαν και το μεγάλο ζητούμενο ήταν η ανάπτυξη. Έτσι, το σλόγκαν της εποχής: «O τουρισμός δίνει ψωμί σε πληθυσμούς περιοχών που στερούνται πλουτοπαραγωγικών πόρων», έπιανε τόπο.

Περισσοτερα...

Οι απόψεις του ΓΕΩΤΕΕ για τα αιολικά πάρκα στην Κρήτη

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΑπό το δημοσίευμα στην εφημερίδα Νέα Κρήτη με τίτλο «Ανάπτυξη .. όχι ξεπούλημα .Εκδήλωση στο Ασήμι για τις ανανεώσιμες πηγές!»

Ναι στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, όχι στην εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Κρήτης από πολυεθνικές που θα κερδίζουν αλλά τα κέρδη τους θα φεύγουν από το νησί και από τη χώρα μας», είπαν οι κάτοικοι και οι φορείς των νότιων περιοχών του νομού Ηρακλείου, με τη συμμετοχή της Διοικούσας Επιτροπής του Παραρτήματος Κρήτης του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο Ασήμι.

Περισσοτερα...

Τα συμπεράσματα από την ημερίδα στο Ασήμι για τα αιολικά πάρκα

E-mail Εκτύπωση PDF

anemogennitria-pouliaΑπό το δημοσίευμα στο www.cretalive.gr με τίτλο "Βροχή" οι άδειες αιολικών πάρκων

Ομάδες πολιτών ζητούν από τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές να παρουσιάσουν το σχέδιο για τις επενδύσεις παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο νησί

Περισσοτερα...

Σελίδα 3 από 5